Dostupni linkovi

Uskoro osnivanje Fondacije "Slavko Ćuruvija"


Fondacija "Slavko Ćuruvija" koja će se baviti podrškom nezavisnim medijima i istraživačkom novinarstvu uskoro će početi sa radom, piše "Politika".

Ćerka ubijenog novinara Jelena Ćuruvija-Đurica kaže za taj list da će 20. januara na sajtu fondacije biti objavljen konkurs za lokalne medije, a da će 27. marta biti predstavljena fondacija i dobitnici grantova na tom konkursu.

"Fokusiraćemo se na podršku lokalnim medijima, jer mislimo da su najugroženiji, pomagaćemo im kroz edukaciju ili finansijsku pomoć. Pomagaćemo istraživačko novinarstvo kroz grantove za projekte i nagradom koja će nositi tatino ime za najbolji projekat", objasnila je ona.

Takođe, predviđen je i rad sa studentima četvrte godine žurnalistike, a najbolji će dobiti stipendiju fondacije s kojom bi tri meseca radili u inostranstvu, a onda šest meseci u nekoj domaćoj redakciji.

Fondaciju su osnovale Jelena Ćuruvija-Đurica, Vukosava Crnjanski Šabović, a njoj će se pridružiti i Slavkov sin Rade Ćuruvija kada se vrati iz SAD gde trenutno živi.

Sticajem okolnosti početak rada fondacije poklopio se s hapšenjem osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije koje je izvršeno 11. aprila 1999. godine, ali Ćuruvija-Đurica navodi da na osnivanju fondacije radi godinu i po dana.
XS
SM
MD
LG