Dostupni linkovi

Konzul u Moskvi: Pomoć radnicima iz Srbije


Konzul Srbije u Moskvi rekao je za B92 da je stigao u Soči kako bi pomogao srpskim građevinskim radnicima, koji su bez plate i mogućnosti povratka kući.

Konzul Milan Živković će na licu mesta razgovarati sa radnicima koji su angažovani na izgradnji objekata u gradu domaćinu Zimskih olimpijskih igara kao i sa njihovim poslodavcima u vezi sa radnim i životnim uslovima naših radnika i kašnjenjem u isplati zarada.

Prema informacjama naše ambasade u Rusiji oko 100 radnika iz Srbije nije dobilo plate i ne mogu da se vrate u Srbiju. Konzul Srbije iz Moskve otišao je zbog toga u Soči kako bi razgovarao s njima i pokušao da reši probleme s njihovim zaradama i povratkom u Srbiju.

Ambasada je ranije već stupila u kontakt sa radnicima, ali i sa njihovim poslodavcima, s kojima je, prema informacijama Ministarstva inostranih poslova, dogovoreno da se srpskim radnicima isplate zaostale zarade i da se svima, koji to žele, omogući nesmetan povratak u Srbiju.

Inače u mestu Veseloj, gde se ti radnici nalaze, boravilo je oko dvestotinak radnika iz Srbije, od kojih se nekoliko desetina već vratilo u Srbiju, dok su neki prešli u druge firme. Naša ambasada je od poslodavca na kojeg su se radnici žalili tražila da im se poboljšaju uslovi rada i života.
XS
SM
MD
LG