Dostupni linkovi

UNS posthumno nagradio Tijanića


Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je nagradu za životno delo posthumno dodelilo preminulom generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Aleksandru Tijaniću.

Nagrada je u pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu uručena Tijanićevoj ćerki Zari, a na svečanosti su bili i njegova supruga i sin.

Žiri UNS-a je godišnju nagradu "Bogdan Tirnanić" za komentar dodelio kolumnisti lista "Politika" Miroslavu Lazanskom, a nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je uredniku serijala "Slobodno srpski", koji se emituje na Kosovu i Metohiji, Budimiru Ničiću.

Novinarkama "Večernjih novosti" i "Frankfurtskih vesti", Mileni Marković i Jeleni Petković, dodeljene su nagrade "Laza Kostić" u kategorijama reportaže.

Žiri je dodelio i specijalno priznanje Ruži Helać za serijal emisija o zaštiti životne sredine "Zelena patrola" koji je prikazan na televiziji B92 info.

Članovi žirija su bili Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović.
XS
SM
MD
LG