Dostupni linkovi

Vučić: Sjutra ili u srijedu sa Srbima sa Kosova


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će sa predstavnicima Srba sa severa Kosova , kao i onima južno od Ibra, sastati sjutra ili u srijedu.

On je dodao da očekuje da će posle tih razgovora sve biti drugacije i poručio da će država Srbija naći načina da zaštiti svoje interese, bez primjene sile i moći.

Vučić je ponovio da vlast nema šta da krije, a nema ni različite priče za Srbe sa sjevera ili za one južno od Ibra.

"Želimo da pošaljemo poruku da naša snaga nije u tome što želimo da primenjujemo silu i moć, iako to možemo. Naša snaga je u tome što želimo ljude da ubedimo da je ovo jedino moguće rešenje, jedino što donosi drugačiju budućnost za građane Srbije, jedino koje će značiti napredak za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici.

"Nećemo govoriti laže i paralaže već ono što mislimo da je najbolje za Srbiju".

Prema njegovim rečima, neke nikada neće biti moguće ubijediti, neki dolaze sa predrasudama, neki vode kampanje i to preko medija koje država plaća na Kosovu i Metohiji i to se, kako je rekao, dopušta zato što se smatra da su argumenti na strani vlade.

On je rekao da će otići na Kosovo er želi da razgovara i sa drugim ljudima, da će razgovarati sa svim odbornicima opština sa sjevera Kosova, kao i sa predsednicima četiri opštine i načelnikom Kosovsko-mitrovičkog okruga, ali da je u svakom slučaju narod taj koji će donijeti kranju odluku.

"Idem 12. maja svakako na Kosovo uvjeren sam da će narod poslije toga govoriti na drugačiji način...a mi ćemo ono što je važno za državu Srbiju da obavimo", naveo je Vučić.

XS
SM
MD
LG