Dostupni linkovi

Vučić o sporazumu: Ne prihvatamo ucene i pretnjePrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da bi većina građana Srbije na referendumu prihvatila sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa i poručio da vlada neće prihvatiti ucene manjine.

"Očekujemo konačnu odluku Srba s Kosova. Referendum ima smisla ako oni budu spremni da ga sprovedu u slučaju da rezultat bude nepovoljan za njih", odgovorio je Vučić na pitanje novinara u Zagrebu hoće li biti održan referendum o sporazumu s Prištinom.

Podsetio je da je ponudio ostavku i pad vlade ako sporazum ne prođe na referendum. Vučić je rekao da vlada neće prihvatiti ucene i odlučivanje o referedumskom pitanju na ulici.

Vučić boravi u zvaničnoj poseti Zagrebu tokom je se susreo s najvišim hrvatskim zvaničnima, među kojima i ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić.

On joj je zahvalio na pismu koje je posle osme runde razgovora Beograda i Prištine uputila visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, a u kojem se zauzel za nastavak dijaloga.
XS
SM
MD
LG