Dostupni linkovi

USKOK-ova optužnica protiv bivšeg ravnatelja NP Krka


Bivšega dugogodišnjeg ravnatelja Nacionalnog parka Krka, Željka Bulata, USKOK je optužio zbog primanja i davanja mita u gospodarskom poslovanju, tereteći ga da je posao nabave opreme za Nacionalni park dao drugookrivljenom vlasniku jedne tvrtke, koji mu je zauzvrat kupio i opremio gliser.

Bulat je tijekom 2011. i 2012. u Šibeniku zatražio od 38-godišnjeg vlasnika tvrtke da mu kupi gliser, ugradi vanbrodski motor, opremi ga i registrira na njegovu tvrtku te da mu ga otplaćuje u ratama, čime se okoristio za više od sto tisuća kuna, izvijestilo je Državno odvjetništvo, ne navodeći imena optuženih.

U zamjenu za nabavku glisera, Bulat je 38-godišnjaku obećao izbor njegove tvrtke kao najpovoljnijeg ponuđača opreme za nacionalni park. Pritom mu je omogućio naplatu neuobičajeno visoke trgovačke marže od čak 29 posto, čime je na štetu Nacionalnog parka toj tvrtki pribavljena korist od najmanje 106.000 kuna.

USKOK je zatražio oduzimanje imovinske koristi od obojice okrivljenika.

Željko Bulat je razriješen dužnosti ravnatelja Nacionalnog parka Krka lani početkom prosinca, nekoliko dana nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog tih zlouporaba.
XS
SM
MD
LG