Dostupni linkovi

Jugoremedija: Ističe rok za podnošenje plana reorganizacije


Rok za podnošenje plana reorganizacije Privrednom sudu u Zrenjaninu za Fabriku lekova u stečaju Jugoremedija ističe danas, a bivši radnici i akcionari navode da nemaju informaciju o tome da li je neko zainteresovan za nastavak proizvodnje u toj farmaceutskoj kući.

"Nemamo informaciju da li je neko podneo plan reorganizacije. U ovom trenutku ne znamo sva potraživanja, jer je rok za utvrđivanje potraživanja 120 dana od ulaska u stečaj, a rok za podnošenje plana reorganizacije 90 dana" rekao je juče agenciji Beta Branislav Markuš, koji je posle otvaranja stečaja, u odboru poverilaca ispred radnika i malih akcionara.

Prema njegovim rečima, rok da se svi poverioci pojave sa pravim potraživanjima je do 27. aprila, zato se ne može tačno planirati plan reorganizacije.

Država je vlasnik 42 odsto Jugoremedije, a bivši radnici i mali akcionari pozvali su prošle nedelje nadležne državne organe da pomognu i spasu ovu farmaceutsku kompaniju od bankrota.

U apelu upućenom prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, specijalnom izaslaniku EU za Balkan Jelku Kacinu i čelnicima lokalne samouprave u Zrenjaninu, bivši radnici su sugerisali državi da počne odgovornije da raspolažu svojim udelom u vlasništvu, jer do sada je, kako su naveli, samo minirala male akcionare.

"Na taj apel jedino se odazvao Jelko Kacin koji je rekao da je dopis primio i zahvalio na informaciji, ali od zvaničnika nemamo nikakvih informacija, i kao što smo sve ove godine bili prepušteni sami sebi tako je i danas" ukazao je Markuš.

Stečajni postupak u Jugoremediji otvoren je Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu 27. decembra prošle godine, na zahtev Hipo Alpe-Adrija banke, s kojom je zrenjaninska fabrika krajem aprila prošle godine sklopila ugovor o restrukturiranju kredita i koja potražuje oko 1,6 miliona evra.
XS
SM
MD
LG