Dostupni linkovi

Pajtić:DS nije ugrožen osnivanjem novog poslaničkog klubaZamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da formiranje nove poslaničke grupe u parlamentu, koju čini šest poslanika izabranih na listi DS-a, ne ugrožava tu stranku, kao ni njeno biračko telo.

Bivši funkcioner DS-a Dušan Petrović, koji je nedavno isključen iz te stranke, osniva poslaničku grupu "Zajedno za Srbiju" sa još pet poslanika izabranih na listi DS-a, a najavio je i da će ubrzo osnovati novu stranku.

"Naši birači nisu glasali za nas zbog Dušana Petrovića", istakao je Pajtić u intervjuu B-92, odgovarajući na pitanje da li je DS ugrožen zbog osnivanja nove poslaničke grupe.

"DS je opozicija i ništa nam ne znači da li ćemo imati 50 ili 55 poslanika u parlamentu", naveo je Pajtić.

Povodom nekih tvrdnji da i predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović osniva svoj poslanički klub u Skupštini Srbije, Pajtić je kazao da to nije tačno i da je DS jedinstven.

Upitan u kojoj meri na DS može da se odrazi ispitivanje sporne 24 privatizacije, on je naveo da su 23 od tih privatizacija urađene u vreme prve vlade Vojislava Koštunice.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG