Dostupni linkovi

Srbija: Ministar poljoprivrede tvrdi da je mleko ispravno za upotrebu


Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je danas da je mleko u Srbiji potpuno ispravno za upotrebu i da u nastavku vanredne kontrole farmi i proizvođača stočne hrane nije bilo uzoraka koji sadrže više aflatoksina od propisanih standarda.

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku i što je jedina činjenica jeste da je mleko ispravno i bezbedno za korišćenje", rekao je Knežević gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Ministar je rekao da su odmah posle izbijanja ove "afere" preduzete sve mere da bi se sprečila eventualna mogućnost da se neka kontaminirana hrana nađe u stočnoj hrani.

"Naše vanredne kontrole obilaze velike farme i proizvođače stočne hrane i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da do sada nismo naišli na uzorke koji imaju više aflatoksina od propisanih standarda", rekao je Knežević.

Knežević je, takođe, kazao da će Ministarstvo poljoprivrede distribuirati proizvođačima mleka fiksatore, čiji je cilj da doprinesu da se iz organizma stočnih grla izbace što pre određeni toksini, ako postoje.

Ministar poljoprivrede je ponovio da se iz Holandije očekuju rezultati super analize mleka.
XS
SM
MD
LG