Dostupni linkovi

Austrija: Hakeri objavili kartice ministara


Pripadnici hakerske organizaicje "Anonimus Austrija" objavili su, na Internetu, navodne brojeve kreditnih kartica austrijskih ministara.

Brojevi kreditnih kartica, koje se nalaze na Internetu, pripadaju navodno ministrima finansija, odbrane, spoljnih poslova i ekologije Mariji Fakter, Norbertu Darabošu, Mihaelu Špindelgeru i Nikolausu Berlakoviću.

"Zdravo Austrijo. Poslednjih meseci se ništa nije čulo o nama, ali smo ipak bili vredni. Na primer, mi smo uspostavili lepu bazu podataka. Ukoliko vam, prilikom sledeće kupovine preko Interneta, treba još neka kreditna kartica", naveli su "Anonimusi" u poruci koju su postavili iznad dokumenta s podacima.

Pripadnici te hakerske grupe takođe se rugaju ministru Darabošu zbog nebezbednog odabira šifre za mejl i savetuju svim ministrima čiji su brojevi kreditnih kartica objavljeni, da ih ugase.

Nepoznato je da li su objavljeni brojevi stvarno oni koji se nalaze na kreditnim karticama ministara, ili se radi o novoj akciji kojom "Anonimusi" žele da skrenu pažnju na sebe.
XS
SM
MD
LG