Dostupni linkovi

Afera 'Agrobanka': Milan Antonić u Tužilaštvu


Milan Antonić, sin Dušana Antonića, uhapšenog u aferi Argobanke, pojavio se u Tužilaštvu, potvrđeno za B92.

Uskoro treba da otpočne njegovo saslušanje u svojstvu osumnjičenog na okolnosti krivičnog dela povodom koga je protiv njega doneta naredba o sprovođenju istrage, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Antonić se juče javio Direkciji policije iz Crne Gore, gde je bio s porodicom na letovanju i rekao da nije pobegao već da je iz medija saznao da ga policija traži i da odmah kreće za Srbiju kako bi se javio Tužilaštvu.

Milan je sin uhapšenog Dušana Antonića i jedan je od osnivača firme "Eso limb" iz Beča, koja je osnivač preduzeća "Drina timber" iz Ljubovije.

Policija traga za Slobodanom Ratkovićem, zamenikom direktora preduzeća "Hedkomerc" iz Beograda, a kako RTS nezvanično saznaje, on je trenutno u Hrvatskoj.

Kako su rekli u tužilaštvu, posebno će biti proveravani krediti koji do sada nisu vraćeni, a koje je "Agrobanka" odobravala preduzećima koja su u stečaju ili su u blokadi.

Na rešenje o određivanju pritvora stranke i branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana veću Višeg suda u Beogradu, rekao je Radisavljević.

"Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Bobanu Laboviću, Vehbu Papiću, Branimiru Uzelcu, Milošu Uzelcu i Saudu Hasoviću, pošto ih je saslušao po predlogu tužilaštva za odredjivanje pritvora", rekao je Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal.

On je naveo da nije odlučeno o predlogu tužilaštva za određivanje pritvora Milanu Antoniću i Slobodanu Ratkoviću, koji su u bekstvu, i da će odluka o tome biti doneta najverovatnije danas posle podne.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da će predmet postupka biti i istraživanje tokova novca koji je "Agrobanka" spornim kreditima plasirala velikom broju pravnih lica.
XS
SM
MD
LG