Dostupni linkovi

Sastali se Tadić i Dačić



Predsednici Demokratske stranke Boris Tadić, Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, Partije ujedinjenih penzionera Jovan Krkobabić i Jedinstvene Srbije Dragan Marković sastali su se jutros i dogovorili da će posle drugog kruga predsedničkih izbora, 20. maja, razgovarati o novoj vladi.

Predsednik JS Dragan Marković Palma obnavestio je na konferenciji za novinare o jutrošnjem sastanku i naveo da će koalicija SPS-PUPS-JS biti u novoj vladi.

"O funkcijama nismo razgovarali. O tome posle izbora", rekao je Marković i istakao da nije bilo reči ni o premijerskom mestu.

Uptan ko je prihvatljiv partner koalicijama oko DS-a i SPS-a, Marković je kazao da je siguran da s njima u novoj vladi neće biti Srpska napredna stranka.

Om je rekao da te dve koalicije imaju većinu za formiranje nove vlade u kojoj bi, da se danas formira, bili i Ujedinjeni regioni Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

"Nisam razmišljao o LDP-u, morali bi mnogo toga da promene", rekao je Marković i istakao da ne postoji animozitet prema lideru stranke Čedomiru Jovanoviću.
XS
SM
MD
LG