Dostupni linkovi

Janez Janša dobio prijetnje smrću


Slovenska demokratska stranka (SDS) prijavila je u četvrtak policiji prijetnje smrću mandataru za sastav nove vlade, predsjedniku stranke Janezu Janši, izrečene u anonomnom pismu pristiglom na sjedište stranke.

Stranka podsjeća da je Janša slične prijetnje u anonimnom pismu dobio prije tri tjedna, pa je policiji dala suglasnost za kazneni progon nepoznatog počinitelja. Ljubljanska policijska uprava priopćila je da je upoznata sa slučajem i da već provodi potrebne mjere.

Mediji su objavili i presliku pisma potpisanog sa "Bin Laden", koje je bilo poslano iz Celja, a pisano je mehaničkim pisaćim strojem. Anonimna osoba, koja se potpisala kao "Bin Laden", prijeti smrću Janši i njegovoj obitelji, tvrdeći da je Janša "domobranska vucibatina" koju treba "strijeljati".

Slovenski "Bin Laden" tvrdi da je Janša došao do mandata sa sastav vlade mimo volje birača nakon što je njegova stranka izgubila izbore, te da je Janša bio uključen u "mafijaške poslove" šverca oružja u vrijeme raspada Jugoslavije i da je optužen u korupcijskoj aferi Patria.
XS
SM
MD
LG