Dostupni linkovi

U TV Avala spriječen prekid programa


Zaposlene u TV Avala, koji štrajkuju preko mesec dana zbog neisplaćenih plata, sprečilo je privatno obezbeđenje da uđu u zgradu i prekinu emotivanje programa.

Stotinak radnika, od kojih stalno zaposleni nisu primili pet i po plata, a honorarci šest, nalazi se ispred ulaza u prostorije TV Avala, kažu da će tu ostati do daljnjeg kako bi onemogućili eventualni dolazak ekipe koja bi preuzela emitovanje programa.

Prema riječima predsjednika štrajkačkog odbora Aleksandra Šubarića, oko 18 sati program koji je pripremljen će "iscuriti" i ako vlasnici do tada ne dovedu nekoga u režiju, TV Avala će prestati da emituje program.

Dovođenje bilo koga da umjesto zaposlenih koji štrajkuju radi njihov posao, napomenuo je Šubarić, predstavljalo bi kršenje Zakona o radu.

Šubarić je rekao da je, prema njegovim saznanjima, RRA produžila rok za plaćanje nadoknade za korišćenje frekvencije, za još 30 dana, a da štrajkački odbor namjerava da nekom vrstom pritiska na vlast pokuša da se nadležne institucije angažuju na rešavanju problema u TV Avala.
XS
SM
MD
LG