Dostupni linkovi

PIK pozdravio imenovanje Bevande


Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIK) pozdravili su glasanje u Predstavničkom domu parlamenta BiH, kojim je potvrđeno imenovanje Vjekoslava Bevande na poziciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, ocijenivši to kao značajan korak u provođenju dogovora lidera političkih stranaka postignutog u decembru 2011. godine.

"Nadamo se da će nadležne institucije, uz podršku šest političkih stranaka zastupljenih u novom Savjetu ministara, hitno preduzeti potrebne aktivnosti kako bi potvrdili Savjet ministara u punom sazivu, usvojili globalni fiskalni okvir i budžet za 2012. godinu, kojim bi se osiguralo potpuno funkcioniranje institucija na nivou BiH i ispunjavanje međunarodnih obaveza BiH, te da će usvojiti odluke potrebne za integraciju u EU, na šta je u decembru 2011. godine pozvao Upravni odbor PIK-a", naveli su ambasadori u pisanoj izjavi medijima dostavljenoj iz OHR-a.

Predstavnički dom parlamenta BiH potvrdio je juče imenovanje kandidata HDZ-a BiH Vjekoslava Bevande za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, čime je i zvanično stupio na tu dužnost.
XS
SM
MD
LG