Dostupni linkovi

Anonimna krivična prijava protiv urednika HRT-a zbog priloga o Vukovaru


Medijska afera oko „nepatriotskih“ izveštaja o Vukovaru na HRT se nastavila i to u Drugom dnevniku u nedelju kada je urednik Zoran Šprajc prozvao stručnost članova Programskog vijeća.

Odmah je objavljena i anonimna krivična prijava protiv Šprajca i novinara koji je radio prilog o Vukovaru, Hrvoja Zovka.

Posle prikazivanja izveštaja za 20. godišnjicu pada Vukovara, koji razotkriva nebrigu tadašnjeg vrha hrvatske države za ljude na terenu, Šprajc je odlučio da u ime svoje redakcije odgovori na optužbe o „nepatriotskom“ činu prikazivanja još jednog dela ukupne slike o ratu koji je najjače buknuo upravo u Vukovaru.

Zoran Šprajc je nakon Dnevnika rekao kako mu je „vrlo zanimljivo da se na jednom portalu odmah nakon Dnevnika pojavila anonimna kaznena prijava“ koja je DORH-u poslata baš zbog spornog TV izveštaja o Vukovaru.

Reč je, ocenjuju hrvatski mediji, o krajnje smešnoj prijavi, u kojoj se HRT kao pravno lice, zatim Zoran Šprajc, reporter Hrvoje Zovko i Dražen Majić optužuju da su objavom navedenog priloga počinili krivično delo „širenja lažnih i uznemirujućih glasina“.

Anonimnu krivičnu prijavu, koja nosi datum 16. decembra, prosleđena je i medijima i sama je iznova podigla prašinu o anonimnim pritiscima na glavni medijski javni servis Republike Hrvatske.
XS
SM
MD
LG