Dostupni linkovi

MANS:krivičene prijave protiv sadašnjeg i bivšeg crnogorskog ministra


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela je danas Vrhovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv ministra održivog razvoja i turizma, Crne Gore Predraga Sekulića, i bivšeg ministra uređenja prostora, Branimira Gvozdenovića, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

U MANSU smatraju da su Sekulić i Gvozdenović zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno vršili dužnost nadzora u postupku donošenja planskih dokumenata kojima je legalizovano više objekata na parceli nikšićkog biznismena Branislava Mićunovića.

U saopštenju dostavljenom agenciji MINA navodi se da podaci do kojih je došao MANS ukazuju na činjenicu da su sporni objekti na parceli Mićunovića građeni od novembra 2007. do maja 2008. godine, u vrijeme kada je funkciju ministra urbanizma obavljao Gvozdenović.

„Objekat je započet na zemljištu koje tadašnjim Prostornim planom Budve bilo definisano kao maslinjak, a kompletna izgradnja dvije zgrade, od kojih jedna ima čak osam spratova, ni u jednom momentu nije ometana“, kaže se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG