Dostupni linkovi

Bogdanović: Uradićemo sve da dođemo do najboljeg rešenja za Kosovo


Ministar za Kosovo u Vladi Srbije Goran Bogdanović ocenio je da se u dijalogu Beograda i Prištine mora razgovarati i o statusu Kosova kao i da je dobro da ima "što više različitih mišljenja" o tome.

"Pomno pratimo sve teze koje dolaze i što je više različitih mišljenja o statusu, to bolje. Nikoga ne treba osuđivati zbog izjave da je najbolje rešenje podela ili da treba sačuvati celu pokrajinu u sastavu Srbije", rekao je on u intervjuu za Televiziju Most iz Zvečana.

On je podsetio da ideja o podeli postoji više od jednog veka. Ministar je dodao da je priča o statusu potreba i zato što su svi problemi (struja, telekomunikacije, sloboda kretanja ...) sa kojima se suočavaju i Srbi i Albanci opterećeni statusom.

"Priština stalno nameće tu temu i stalno ističe da je Kosovo nezavisno, da sa te pozicije polaze, iako ih niko o tome ne pita", rekao je ministar i dodao da je želja Beograda da o svim pitanjima razgovara i na pragmatičan način reši sve probleme, pa i status. Bogdanović je kazao i da razgovori nisu priznanje nezavisnosti Kosova.

"Mi imamo strategiju i platformu, držimo se Ustava i skupštinskih rezolucija o Kosovu, za nas je to obavezujuće", rekao je Bogdanović i dodao da je srpska strana spremna da o svemu razgovara.
XS
SM
MD
LG