Dostupni linkovi

Dinkić podneo ostavkuPotpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku.

U obrazloženju, Dinkić je rekao da je podneo ostavku jer želi da ubrza postupak svog izlaska iz vlade i da ne bi opterećivao rad Skupštine Srbije.

"Želim da vlada ostane stabilna do kraja mandata i ne želim da budem doživljen kao prepreka evropskim integracijama Srbije", naveo je Dinkić u obrazloženju koje je uputio premijeru i predsednici Skupštine, Mirku Cvetkoviću i Slavici Đukić-Dejanović.

"U interesu konsolidacije privrede nakon ekonomske krize, kao predsednik G17 plus, člana vladajuće koalicije, predložiću vam kandidata za novog ministra ekonomije i regionalnog razvoja, kao i kandidate za nove ministre u resorima koji prema koalicionom sporazumu pripadaju G 17 plus", rekao je Dinkić.

Premijer Srbije je juče pokrenuo postupak za razrešenje Dinkića sa mesta ministra ekonomije. Cvetković je predložio i smenu državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića.
XS
SM
MD
LG