Dostupni linkovi

Slučaj Sanader: slijede nove istrage i hapšenjaHrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je da poslije hapšenja bivšeg premijera Ive Sanadera slijede nove istrage i hapšenja, ali zbog tajnosti istrage nije mogao da kaže o kojim licima je riječ.

"Borba protiv korupcije u Hrvatskoj s ovim slučajem nije završena. Ona će biti nastavljena, a to znači da se mogu očekivati nove krivične istrage i nova hapšenja", izjavio je Karamarko za "Blic".

Prema njegovim riječima, izručenje bivšeg premijera Ive Sanadera može se očekivati već za nekoliko dana, ali se postupak može otegnuti i na nekoliko mjeseci, jer sve zavisi od toga hoće li Sanader pristati na izručenje Hrvatskoj.

Karamarko je rekao da regionalni centar za borbu protiv organizovanog kriminala već praktično postoji, bez obzira na to što policije Srbije i Hrvatske ne sjede u istoj zgradi, te pozvao i ostale zemlje jugoistočne Evrope da se priključe ovom centru.

"Već je dogovoreno da će sjedište centra biti u Beogradu i da će na čelu biti predstavnik hrvatskog MUP-a", napomenuo je Karamarko, dodajući da nema potrebe za stvaranjem neke zajedničke policije, već treba ojačati saradnju između nacionalnih policija.
XS
SM
MD
LG