Dostupni linkovi

Potraga za Sanaderom bez rezulata, mediji najavljuju dolazak Sanadera na Bregani u 16 sati


Policija Slovenije danas je preduzela više aktivnosti kako bi istražila nalazi li se Ivo Sanader u Sloveniji, ali bez rezultata, izjavila je u telefonskom razgovoru za Hinu portparol slovenskog MUP-a Vesna Drole.

Budući da je za bivšim hrvatskim premijerom raspisana i međunarodna potjernica, ako Sanader bude otkriven u Sloveniji, bio bi priveden istražnom sudiji koji bi odlučio jesu li ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, dodala je.

Slovenija i Hrvatska od 1994. imaju bilateralni ugovor o pravnoj pomoći u kaznenim i civilnim predmetima i ugovor o izručenju osoba iz druge države.

Na upit je li slovenska policija razgovarala s preduzetnikom Božom Dimnikom, počasnim hrvatskim konzulom u Sloveniji, za kojega poslovni list "Finance" tvrdi da je jučer susreo Sanadera, rekla je da slovenska policija nema takvih ovlašćenja, osobito zato što do danas nije bilo ni pravne osnove za Sanaderovo zadržavanje ili praćenje, ali kako vjeruje da su s Dimnikom u kontaktu hrvatska istražna tijela.

Slovenska policija danas je provjerila i informacije što su se pojavile u hrvatskim i slovenskim medijima da je Sanader navodno prespavao na Bledu, ali ih odbija komentarisati.

Kako su upravo objavili portali u Hrvatskoj Sanader se oko 16 sati očekuje na graničnom prijelu Bregana .
XS
SM
MD
LG