Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zukorlić pozvao na dijalog kako bi se očuvala stabilnost


Muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukrolić pozvao je sinoć zvanični Beograd na dijalog kako bi se u Sanžaku, gde je "sitaucija izuzeto napeta", očuvali mir i stabilnost.

"Želim da pozovem zvanični Beograd na ozbiljan dijalog kao jedini način da se mir i stabilnost u Sandžaku očuvaju", izjavio je Zukorlić za agenciju Beta i dodao da je već sa predstavnicima Beograda postignuta sagalasnost da je neophodno početi razgovore o situaciji u Sandžaku.

Prema njegovim rečima, jučerašnji događaji u Novom Pazaru pokazali su da je situacija u Sandžaku "izuzeto napeta, da su tenzije stigle do usijanja i da se situacija može oteti kontroli ukoliko se ne preduzmu potrebni koraci".

"Ono što predstavlja kontinuiran problem jeste osećaj građana da diskriminacija i gaženje prava Bošnjaka u Sandžaku idu uzlaznom linijom, i da današnja demonstracija sile policije kao i represivne mere koje se ovih dana sprovede u Sandžaku predstavljaju svojevrsnu kaznu Bošnjacima zbog odluke da na izborima za Nacionalno veće podrže Bošnjačku kulturnu zajednicu i otkažu poverenje ministrima (Rasimu) Ljajiću i (Sulejmanu) Ugljaninu, a to znači i režimu", kazao je on.
XS
SM
MD
LG