Dostupni linkovi

Jusufspahić pozvao na kontramiting


Zamenik reis ul uleme, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić pozvao je na kontramiting Islamskoj zajednici u Srbiji kojom rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić.

On je pozvao veroučitelje i njihove porodice na kontramiting veroučiteljima koji podržavaju Islamsku zajednicu Srbije muftije Zukorlića, da se okupe sutra ispred zgrade Vlade Srbije.

Jusufspahić je pozdravio postupke Vlade Srbije, odnosno države koja se, kazao je, polako opredeljuje za Islamsku zajednicu Srbije uključivanjem Zilkića u vladinu Komisiju za veronauku i izborom vrhovnog poglavara za člana u Međureligijskom savetu.

Zukorlićeve pristalice, nezadovoljne izborom reis ul uleme Adema Zilkića za člana vladine Komisije za veronauku, najavile su protest ispred zgrade Vlade Srbije za podne.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, naime, smatra da je njihov predstavnik u toj komisiji profesor dr Mevlud Dudić smenjen nakon što je izabran za predsednika Nacionalnog saveta Bošnjaka koje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ne priznaje.
XS
SM
MD
LG