Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tadić ipak neće otvoriti konzulat u Herceg Novom


Pres služba predsednika Srbije Borisa Tadića demantovala je informaciju da Tadić otvara konzulat Srbije u Herceg Novom.Ta informacija apsloutno nije tačna, niti je tako nešto bilo najavljeno, saopštila je Preš služba predsednika Republike.

Tadić, koji završava zvaničnu posetu Crnoj Gori, posetiće rođake u selu Smriječno, u Pivi, u kome je rođen njegov otac, akademik Ljubomir Tadić.

Odnosi između Srbije i Crne Gore su u uzlaznoj putanji, a zajednička budućnost dve zemlje u Evropskoj uniji, glavne su poruke jučerašnjih razgovora predsednika Tadića sa crnogorskim državnim vrhom.

U razgovorima su razmotrena gotovo sva otvorena pitanja između Beograda i Podgorice kao osnov za njihovo rešavanje u neposrednoj budućnosti.

Tadić je najpre u Podgorici razgovarao sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem, kojeg je pozvao da poseti Beograd, a potom i sa šefom crnogorske države Filipom Vujanovićem, na Cetinju.

Iz onoga što su Tadić i Vujanović posle susreta preneli novinarima jasno je da su velika očekivanja od ove posete bila opravdana, te da je boravak Tadića u Crnoj Gori bio prilika da se o svemu razgovara bez viška emocija, i u interesu obije države.

Zanimljivo je da se prethodna dva dana po svim medijima u Crnoj Gori I Srbiji objavljivala informacija da će Tadić otvoriti konzulat Srbije u Herceg Novom i da je tek danas demantovana .
XS
SM
MD
LG