Dostupni linkovi

Odloženo suđenje „gazda Jezdi“



Suđenje vlasniku "Jugoskandik banke" Jezdimiru Vasiljeviću, optuženom za prevaru, odloženo je za 13. septembar, zato što on nije doveden iz pritvora na suđenje.

Sudija Slađana Marković kaže da nema podatke zbog čega Vasiljević i drugi optuženi nisu dovedeni u sudnicu i ističe da očekuje da će dobiti obrazloženje.

Branilac Jezdimira Vasiljevića, advokat Dragoljub Đorđević rekao je da se "nešto dogodilo u prostorijama Okružnog zatvora u Beogradu, zbog čega danas ni Jezdimir ni drugi optuženi nisu dovedeni na suđenje".

On je dodao da u Palatu pravde danas nije sproveden niko iz Okružnog zatvora u Beogradu. Vasiljević, koji je u javnosti poznat kao "gazda Jezda", optužen je da je početkom 90-tih godina pronevjerio 29 miliona eura i da je oštetio štediše za 190 miliona njemačkih maraka.

Krajem marta Vasiljević je Srbiji izručen iz Holandije po potjernici Interpola, a iz proceduralnih razloga na njegovu ekstradiciju čekalo se godinu dana. Uhapšen je prošle godine u Holaniji jer je predao lažne dokumente za dobijanje azila.

Holandija je prihvatila zahtjev Srbije za izručenje Vasiljevića uprkos njegovom zahtjevu da bude izručen Ekvadoru, čije državljanstvo posjeduje.
XS
SM
MD
LG