Dostupni linkovi

Radnici splitske Željezare štrajkuju glađu četrvrti dan



Radnici splitske Željezare štrajku glađu četvrti dan, a prvobitnoj grupi od 12 štrajkača pridružilo se još nezadovoljnih, pa ih je trenutno više od 30.

Koordinacija sindikata u Željezari Split jutros je odlučila da će štrajk glađu biti nastavljen do konačnog rješenja problema.Sindikalni povjerenik u Željezari Split, Tonči Mužić, rekao je da u prethodnih godinu, otkako je u splitskoj Željezari prestala proizvodnja, državne institucije i investitor nijesu učinili ništa da bi popravili stanje u preduzeću.On je dodao da je zato Koordinacija sindikata osnovala Štab za odbranu splitske Željezare i da je proglasila vanredno stanje.

Mužić je kazao da su štrajkači iz Željezare Split uputili pismo predsjedniku Vlade, Jadranki Kosor i ministru ekonomije, Ðuri Popijacu u kojem traže pokretanje proizvodnje.

Vlasnik Željezare Split je od 2007. godine poljski Zlomrex, kojeg radnici optužuju da je glavni krivac za teško stanje u preduzeću, a hrvatskim državnim institucijama zamjeraju što nijesu raskinule kupoprodajni ugovor.
XS
SM
MD
LG