Dostupni linkovi

Uskok vodi istragu protiv Bandića



Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić za Index je potvrdio kako su istrage protiv predsjedničkog kandidata Milana Bandića u tijeku. "Policija utvrđuje činjenice u više predmeta temeljem kaznenih prijava podnesenih protiv Milana Bandića, jedan od tih predmeta je i Krašograd" - rekao nam je glasnogovornik Uskoka.

S obzirom da su istrage u tijeku, Uskok navode Indexa ne može niti potvrditi niti demantirati, no Index je preko izvora bliskih MUP-u pouzdano doznao kako je istraga oko slučaja Krašograd pri kraju te da dokazni materijal direktno tereti Milana Bandića.

Također, iz Uskoka je demantirano da je u tijeku bilo kakva istraga protiv Josipovića.

Protiv Milana Bandića trenutno se vodi najmanje 21 postupak po kaznenim prijavama, a kako doznaje portal Index slučaj "Krašograd" mogao bi biti prvi slučaj koji izravno tereti zagrebačkog gradonačelnika. Prema informacijama, koordinirana istraga MUP-a, Uskoka i DORH-a u kojoj je sudjelovala i Porezna uprava pri samom je kraju.

Afera "Krašograd" vezana je za zemljišta između Zagreba i dvije tek osnovane tvrtke, Karantena i Mala ulaganja, na čelu kojih su studenti. U spornoj razmjeni Zagreb je dao 20.000 četvornih metara zemljišta uz Maksimirsku cestu za 35.000 četvornih metara u Sesvetskom Kraljevcu. Zemljište u Maksimiru procijenjeno je na 321 eura po četvornom metru, a parcela u Sesvetskom Kraljevcu na 185 eura.

U sklopu slučaja "Krašograd" ispituju se i prijetnje prema ljudima koji su otkrili mutne radnje, a prijetnje se povezuju sa čelnim ljudima Zagreba i tadašnjeg vrha Zagrebačkog holdinga.
XS
SM
MD
LG