Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crnogorska opozicija najavljuje formiranje Demokratskog frontaNova srpska demokratija (Nova) i Pokret za promjene (PzP) formiraće početkom naredne godine demokratski opozicioni front u koji bi, pored parlamentarnih i vanparlamentarnih partija, ušli i drugi oponenti vlasti, saopštili su zvaničnici tih stranaka.

Predsjednik Nove Andrija Mandić i potpredsjednik PZP Branko Radulović kazali su Radiju Antena M da početkom naredne godine planiraju stvaranje demokratskog opozicionog fronta.

U opoziciji ocjenjuju da je kriza u Crnoj Gori na vrhuncu, i da je posljednji trenutak za zajedničku akciju rušenja vlasti.

Mandić vjeruje da su sve ključne stranke “iživjele pojedinačne sujete i da se mogu okrenuti smjeni vladajuće garniture”. On smatra da bi inicijativa za objedinjenje trebalo da dođe izvan stranaka.

Radulović je saglasan sa tom idejom. “Već sam i formalno to potpisao u mom klubu. Napisao sam Demokratski front za smjenu vlasti, prazan prostor, pa sebe na stotom mjestu.”

Mandić je naglasio da projekat ima šansu za uspjeh samo uz učešće Socijalističke narodne partije (SNP).

Mandić i Radulović tvrde da postoji platforma na kojoj se mogu okupiti raznorodne političke i društvene grupe i pojedinci. Radulović je istakao da je gotov i set mjera koje bi, u slučaju dolaska na vlast, preduzeli.

Mandić jeodbacio mogućnost da neko iz inostranstva “priskoči u pomoć” opoziciji radi smjene vlasti, dok je Radulović pozvao u opozicioni front liberale i Slavka Perovića:

“Ne zbog sentimenta, već zbog istorijske činjenice, u tom frontu mjesto treba da pripane Liberalnoj partiji i njenom čelniku”, rekao je Radulović.

Osnivač Liberlanog saveza i predvodnik antiratnog pokreta u Crnoj Gori , Slavko Perović ugasio je stranku u martu 2005. godine i napustio politiku.
XS
SM
MD
LG