Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatska: U utrci za predsjednika 12 kandidataDržavno izborno povjerenstvo (DIP) u Hrvatskoj danas je izvijestilo da je na listi 12 kandidata koji su udovoljili uvjetima za izbor predsjednika Republike u prosincu ove godine i to pet stranačkih i sedam nezavisnih.

Kandidati čije su kandidature pravovaljane su: Milan Bandić (nezavisni kandidat), Andrija Hebrang (HDZ), Ivo Josipović (SDP), Josip Jurčević (nezavisni), Damir Kajin (IDS), Boris Mikšić (nezavisni), Dragan Primorac (nezavisni), Vesna Pusić (HNS), Vesna Škare Ožbolt (nezavisni), Miroslav Tuđman (nezavisni), Nadan Vidošević (nezavisni) i Slavko Vukšić (Demokratska stranka slavonske ravnice-Slavonska ravnica).
Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin izvijestio je da su dva kandidata Veljko Đakula i Dejan Golubić prije nego što je DIP odlučio o valjanosti njihovih kandidatura odustali.

DIP je zaprimio ukupno 21 kandidaturu, od čega je 12 kandidatura pravovaljano i sudjelovat će će u prvom krugu izbora, dva su odustala, a sedam kandidatura je odbijeno.

Službena izborna kampanja počinje sutra, 19. studenog, iako je kandidati neformalno vode već od ljeta.
XS
SM
MD
LG