Srpska lista demantuje navode ministra policije Kosova o Radoičiću

Milan Radoičić je inače u bekstvu od kosovskih vlasti zbog slučaja "Brezovica", koji se odnosi na bespravnu gradnju.

"Srpska lista" osudila je saopštenjem, kako navode, "bestidne laži" koje je ministar policije i bliski saradnik Aljbina Kurtija Đeljalj Svećlja (Xhelal Sveçla) izrekao o potpredsedniku te stranke.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da je Milan Radoiči jedan od čelnika kriminalnih struktura koji stoje iza napada na policiju na severu Kosova.

Pročitajte i ovo: Šef policije Kosova: Milan Radoičić je među vođama švercera koji napadaju policiju 

Svećlja je dodao da su oni koji napadaju kosovsku policiju na severu poznati organima za sprovođenje zakona, kao i da je reč o nekoliko grupa švercera kojima blisko koordiniraju institucije Srbije.

Inače, pripadnici kosovske policije napadnuti su tokom vikenda na severu zemlje, što je jedan u nizu napada, tokom akcije u cilju sprečavanja šverca.

U saopštenju Srpske liste, vodeće partije Srba na Kosovu, emitovanom ubrzo nakon objavljivanja intervjua sa Svećljajem, navode da se ministrovi navodi vezani za Radoičića moraju "sankcionisati".

"Bez ijednog dokaza, i ikakve odgovornosti...Svećlja, svestan mogućnosti koje potpredsednik Radoičić ima da mobiliše srpski narod u zaštiti od maltretiranja koje trpi, pokušava da potpredsednika Radoičića poveže sa bilo kakvim nedozvoljenim radnjama kako bi uplašio preostali srpski narod na ovim prostorima", navode još u reakciji Srpske liste.

Radoičić je inače u bekstvu od kosovskih vlasti zbog slučaja "Brezovica", koji se odnosi na bespravnu gradnju objekata u zoni nacionalnog parka Šar-planina na Kosovu.

Pročitajte i ovo: Policajci na severu Kosova povređeni u akciji protiv krijumčara