Poslanik Miladin Ševarlić prekinuo štrajk glađu

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić ispred Skupštine Srbije, 10. maj

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić prekinuo je štrajk glađu ispred Skupštine Srbije koji je počeo u nedelju 10. maja zbog, kako je rekao, "neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i kršenja teritorijalnog intetgriteta i suvereniteta Srbije".

Ševarlić je naveo da smatra da njegovim zahtevima nije posvećena pažnja zbog popularnosti ostalih koji su takođe započeli štrajk.

"Ovo je jedinstven slučaj da sam, kao idejni tvorac i onaj ko je osmislio štrajk u Skupštini i prijavio ga, bio medijski ugušen zbog popularnosti vladajuće većine sa jedne i pokreta Dveri sa druge strane", rekao je Ševarlić novinarima u Skupštini.

Ševarlić je izjavio da pitanja koja su pokrenuli drugi poslanici u štrajku glađu – lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović i poslanici vladajuće Srpske naredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i Sandra Božić "nisu toliko značajna kao pitanje Kosova i Metohije, odnosno teritorijalne celovitosti Srbije", zbog kojeg je on započeo štrajk.

Ševarliću, koji je prvi počeo štrajk glađu na stepeništu ispred Skupštine Srbije se u nedelju, 10. maja u znak podrške pridružio i lider "Dveri" Boško Obradović koji zahteva odlaganje opštih izbora koji će biti održani 21. juna.

Za njima su u štrajk glađu stupili Martinović i Božić zahtevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su 8. maja ispred Skupštine organizovale "Dveri".

Obradović, Martinović i Božić izjavili su da ne odustaju od štrajka glađu.