Vojska priprema još jedan objekat za srpske državljane iz inostranstva

Vaš browser nepodržava HTML5

Vojska Srbije priprema odmaralište na Fruškoj Gori za karantin

Vojska Srbije prilagodila je odmaralište "Letenka" na Fruškoj Gori potrebama trenutne krize zbog korona virusa i taj objekat će u vreme karantina moći da koriste srpski državljani koji dolaze iz inostranstva, izjavio je ministar odbrane Aleksanadar Vulin.


Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru "Letenka", kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu, navodi se u saopštenju.

Vulin je dodao da će odmaralište „Letenka“ od četvrtka, 26. marta biti spremno za prijem ljudi.

Prema informacijama koje ima Radio Slobodna Evropa (RSE), deo državljana Srbije koji su u utorak, 24. marta stigli iz inostranstva smešten je u internatu Vojne gimnazije u Beogradu, hotelu u beogradskom naselju Rakovica i u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u beogradskom naselju Palilula.

Deo građana koji su u utorak, 24. marta letom iz Pariza stigli na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ žalio se na nehigijenske uslove u prihvatnom kampu u Subotici u koji su, kako navode, odvedeni bez obrazloženja. Nakon nekoliko sati vraćeni su u Beograd i smešteni u prostorije Vojne gimnazije, a Ministarstvo odbrane je u saopštenju demantovalo navode o lošim uslovima u kampu u Subotici.

Vaš browser nepodržava HTML5

Vojska Srbije sprema tri hiljade kreveta na Beogradskom sajmu