Zbog huliganskih nereda, pomeren vaterpolo meč u Budvi

Vaterpolo meč između Primorca iz Kotora i Partizana iz Beograda u okviru regionalne A1 lige, koji je trebalo da bude održan u subotu u 19 časova u Budvi, odložen je za nedelju zbog incidenta u kojem su učestvovali navijači beogradskog kluba.

Budvanska policija je zbog incidenta lišila slobode 34 lica dok je protiv sedam maloljetnih lica podnijela krivične prijave u redovnom postupku.

Od 34 osobe lišene slobode njih sedam se tereti i za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena „Dragan Trifunović“, odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta.

Prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran je i ubačen „suzavac“ unutar objekta.

Osam službenika Uprave policije je tokom incidenata zadobilo lake tjelesne povrede.

“Oko 120 navijača vaterpolo kluba "Partizan" koji su pristupili objektu gdje se održavala utakmica, odbilo je da se podvrgne redovnom detaljnom pregledu zaštitara koji su obezbjeđivali događaj. Pokušali su nasilno da uđu u unutrašnjost objekta, te im je od strane budvanske policije izdato upozorenje, a na koje su se oglušili”, saopštila je ranije policija.

Nakon što je ta grupa navijača udaljena sa bazena, prema zvaničnim navodima oni su kamenicama gađali objekat i tom prilikom je nastala šteta na objektu i na službenom vozilu Uprave policije.

Nova utakmica zakazana je za nedelju u 18 časova i igraće se bez prisustva publike.

Osuda incidenta

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) najoštrije osuđuje težak incident koji se dogodio u subotu uveče, prije početka utakmice između VK Primorac i VK Partizan u Budvi, a koji su izazvali huligani gostujućeg kluba, saopšteno je iz VPSCG.

“Njihova je očigledna namjera bila da ovaj sportski događaj pretvore u poligon za širenje nacionalističke, političke i vjerske mržnje, čemu na sportskim borilištima ne smije i ne može biti mjesta”, navodi se u saopštenju u kojem se daje podrška nadležnim državnim organima da do kraja ispitaju, procesuiraju i adekvatno kazne odgovorne za taj događaj.

“Od Regionalne lige, pod čijim okriljem se odvija takmičenje, preko naših predstavnika, zahtijevaćemo adekvatnu reakciju”, kaže se u saopštenju.