Vučić: Srbija mora nastaviti svoj evropski put

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije, ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Vučićev kabinet je saopštio da su razmotrili preporuke iz najnovijeg Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije i saglasili se da je "potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i na sprovođenju preporuka".

Vučić je, kako stoji u saopštenju, tokom sastanka naglasio da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje više od 60 odsto robne razmene.

„Srbija mora da nastavi svoj evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovođenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu u EU”, rekao je Vučić.

Ambasador Fabrici je naglasio da će delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.