Naše priče sedmice

Aluminij Mostar

Ugašen mostarski Aluminij

Aluminij Mostar

​Mostarskom gigantu, kompaniji Aluminij, je ugašena električna energija, što za ovo preduzeće znači propast. Činom isključenja struje su prestali sa radom tehnološki izuzetno zahtjevni pogoni te fabrike, koji se inače gase dva mjeseca i to je proces koji košta oko 25 miliona eura, kako su ranije istakli iz Aluminija. Resorni ministar u Vladi Federacije BiH najavio je stečaj, a političari iz reda HDZ-a BiH, uključujući ministricu finansija u Vladi Federacije ističu da treba iscrpiti sve druge opcije. Radnici protestuju i žele da se njihov status riješi.

Fatimina dva rata

Vaš browser nepodržava HTML5

Fatimina dva rata

​U ovoj sedmici obilježena je i 24. godišnjica genocida u Srebrenici. Tim povodom, uradili smo priču sa Fatimom Klempić. Doktorica Fatima i njen suprug Smail prolazili su 1995. godine maršem smrti dok su bježali iz Srebrenice. Tada je kao mlada liječnica pomagala ranjenicima i komšijama. Ove godine je na ispratila djecu na Marš mira, rutom koja prolazi putem kojim su Fatima i hiljade drugih izbjeglica prošli prije 24 godine u bijegu od smrti​.

Desničari u Beogradu upali na performans posvećen žrtvama genocida

Vaš browser nepodržava HTML5

Desničari u Beogradu upali na performans posvećen žrtvama genocida

Dvadesetak osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima i likom Ratka Mladića, osuđenog za genocid u Srebrenici i druge zločine, upalo je na izvođenje performansa "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo" u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu. Nakon više od pola sata od početka incidenta, policija u civilu izvela je iz sale desničare koji su ušli u verbalni okršaj i sa glumcima i publikom.

Gde su avioni u Kraljevu na 'Moravi'

Desetak dana nakon otvaranja, sa "Morave" se ne leti

"Danas je Vidovdan, veliki i sveti dan za sve Srbe ma gde da oni žive. I ovo danas jeste novo mesto, jedno od mnogih, sa kojeg Srbija bukvalno može u nebo i preko neba, do novih destinacija, ciljeva i rezultata", reči su kojima se prisutnima, na otvaranju aerodroma "Morava" u Kraljevu, obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ali desetak dana nakon otvaranja ovog trećeg međunarodnog aerodroma u Srbiji, čemu je prisustvovao čitav državni vrh, sa "Morave" se ne leti.

Ima li Vučić 'dvojnika'?

Aleksandar Vučić

​Da li je Vučić po količini pojavljivanja na televiziji svetski rekorder među političarima, zašto najviše vremena provodi na televiziji Pink, koji je interes velikih privatnih televizija u Srbiji da stalno pozivaju Vučića u svoje emisije, kako Vučić uspeva da pored svojih državničkih poslova toliko vremena provodi na televiziji, zašto Vučić otvara svaku fabriku, školu i dečji vrtić koji se izgradi u Srbiji​, pitanja su na koja su odgovarali u Mostu RSE Bojan Klačar, izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju iz Beograda, i Dragan Janjić, glavni urednik srpske nezavisne novinske agencije Beta.​