Trajković pisao Vučiću: Ništa obećano niste ispunili

Most na Ibru u Mitrovici

Član Predsedništva Srpskog nacionalnog foruma (SNF) i nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Momčilo Trajković obratio se Aleksandru Vučiću otvorenim pismom u kom je naveo da predsednik Srbije nije ispunio, kako kaže, "ama baš ništa" što je obećao na sastanku s delegacijom SNF u januaru, nakon ubistva Olivera Ivanovića, javlja agencija KoSSev.

"Obećali ste da ćete 'podići svaki kamen' u istrazi ubistva Olivera Ivanovića kako bi se našle ubice i nalogodavci, a 200 dana je prošlo, Vi ni reči o tome", navodi Trajković. "Razgovarali smo i o predizbornom video-spotu u kome je Oliver optužen za veleizdaju i sa kojim mu je stavlјena 'meta na čelo'... Ako niste u mogućnosti da pronađete Oliverovog ubicu, siguran sam da bi za jedan dan mogli da saopštite ko su kreatori i nalogodavci tog gnusnog video spota koji je dao za pravo da takvog čoveka, kako je predstavlјen u javnosti, svako može da ubije. Na tom planu do danas ništa niste učinili".

Trajković dodaje da je na sastanku bilo reči i o strahu koji se u srpski narod uvukao nakon Ivanovićevog ubistva. "Sami ste istakli, citiram: 'Tog (Milan) Radoičića, kojeg sad neki pominju, nikada u životu nisam video i ne znam ni ko je to', navodeći imana još nekih lјudi sa kojima Vas navodno povezuju, a koje ste možda negde jednom sreli. Nije prošlo ni tri meseca od našeg razgovora, uz Vaš blagoslov, taj čovek koji je i do tada bio Vaš glavni pregovarač, imenovan je za potpredsednika tzv. Srpske liste", istakao je član Predsedništva SNF.

"Na našu primedbu da se dijalog o Kosovu ne može voditi bez nas Srba sa Kosova i Metohije, sami ste rekli, citiram Vas: 'Organizovaćemo okrugli sto polovinom marta. Ni na jednom nisam bio, na taj ću lično doći i ako treba ja ću da predsedavam'. Uporno sam dva meseca insistirao da se okrugli sto zakaže i sa kabinetom za organizovanje dijaloga, na njihov predlog, dogovorili datum (12. maj), kako bi termin bio usaglašen sa vašim obavezama. Pozvan je i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM. Sa Kosova i Metohije tog dana u Beograd došlo je nas 32, među njima 12 doktora nauka. Međutim, na skupu nema ni Vas ni direktora Kancelarije za KiM. Nema ni obrazloženja", piše Momčilo Trajković.