Dostupni linkovi

Vulin: U tuči navijača u Beogradu privedeno 130 osoba


Tuča se dogodila 22. maja uveče tokom proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda jer su se navijači sukobili sa pristalicama suparničkog kluba Partizan
Tuča se dogodila 22. maja uveče tokom proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda jer su se navijači sukobili sa pristalicama suparničkog kluba Partizan

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je 130 osoba privedeno u tuči navijača Crvene zvezde i Partizana u Beogradu.

Tuča se dogodila 22. maja uveče tokom proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda jer su se navijači sukobili sa pristalicama suparničkog kluba Partizan. Tokom tuče lomljen je inventar, a takođe su napadnuti i policajci.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je za javni servis RTS 23. maja da osobe umešane u tuču zaslužuju najoštrije kazne.

"Oko 130 osoba, mahom navijača Crvene zvezde, uhapšeno je posle tuče kod beogradske 'Beton' hale’", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da se ovakav događaj više neće ponoviti i da su navijači "obrukali Crvenu Zvezdu i grad".

Kako je javio RTS zbog nereda je procesuirano ukupno 109 punoletnih osoba, a do 23. maja je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati za njih deset, dok su ostali privedeni kod sudije za prekršaje.

"Ukoliko se prilikom sprovođenja prekršajnog postupka utvrdi da su i neki od njih izvršili krivična dela, a ne prekršaj, i protiv njih će se voditi krivični postupak", ukazalo je tužilaštvo, preneo je RTS.

Kako se dodaje, tužilaštvo će od Urgentnog centra pribaviti izveštaje o broju povređenih osoba i da li su one lake ili teške, a zatim će od svih njih uzeti izjave.

Deset osumnjičenih koji su zadržani zbog nasilničkog ponašanja biće saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, biće odlučeno da li će predložiti sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor.

"U daljem toku postupka sprovešćemo sve dokazne radnje, radi utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti privedenih", poručilo je tužilaštvo.

Zbog događaja je reagovala i opoziciona Demokratska stranka (DS) koja je u saopštenju 23. maja tražila smenu ministra Vulina.

"Scene zastrašujućeg nasilja sa proslave titule Crvene zvezde jasna su poruka građanima Srbije da žive u državi u kojoj su jedino bezbedni (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić i njegova kamarila na vlasti, dok su svi drugi građani ugroženi na svakom koraku, bez obzira da li su u popodnevnoj šetnji ili na porodičnoj večeri", navodi se u saopštenju DS.

XS
SM
MD
LG