Dostupni linkovi

Vučić u Budimpešti sa Orbanom


Vučić i Orban razgovarali o bilateralnoj saradnji i borbi protiv korona virusa
Vučić i Orban razgovarali o bilateralnoj saradnji i borbi protiv korona virusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o bilateralnim odnosima, saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa, kao i planovima za podršku ekonomskom razvoju dveju zemalja nakon završetka pandemije.

Kako je saopšteno iz predsedništva Srbije, Vučić i Orban su u prisustvu ministra finansija Srbije Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta razgovarali i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.

"Dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Vučić "zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv korona virusa i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije".

"Prijatelji i partneri u dobrim i feškim vremenima", napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Na fotografiji postavljenoj na tom nalogu vide se još i ministar finansija Siniša Mali i šef madjarske diplomatije Peter Sijatro.

XS
SM
MD
LG