Dostupni linkovi

Vučić i Orban o saradnji u borbi protiv korona virusa, migrantskoj krizi


Orban i Vučić, 2018.
Orban i Vučić, 2018.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, saopšteno je iz Predsedništva.

Kako je navedeno, Vučić i Orban razgovarali su o bilateralnim odnosima, o međusobnoj podršci, saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa, ali i o migrantskoj krizi i procesu evro-integracija Srbije.

Odnosi dve zemlje i napredak u ekonomskoj saradnji ocenjeni su kao izuzetni, uz tendenciju daljeg intenzivnog razvoja u svim oblastima, navedeno je u saopštenju.

Vučić je, kako se dodaje, zahvalio Orbanu na odličnoj saradnji i podršci koju pruža Srbiji u svim sferama društvenog života.

Orban: Granice zatvorene za sve koji dolaze iz Italije, pa i za građane Srbije

„Granice Mađarske ostaće zatvorene pred svima koji dolaze iz Italije, pa tako i pred državljanima Srbije“, rekao je predsednik Mađarske Vlade Viktor Orban nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je u izjavi za novinsku agenciju MTI kazao da je zamolio Vučića za razumevanje zbog ovakve odluke Vlade u Budimpešti. Orban je dodao da su se dogovorili da će teretni saobraćaj i dalje odvijati ali uz dodatne kontrole.

XS
SM
MD
LG