Dostupni linkovi

Vučić 'srećan' zbog krivične prijave o Račku


Srećan sam jer su sad otvorili temu o kojoj ću da govorim na svakom mestu: Aleksandar Vučić, ilustrativna fotografija
Srećan sam jer su sad otvorili temu o kojoj ću da govorim na svakom mestu: Aleksandar Vučić, ilustrativna fotografija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je masakr u Račku falsifikat smišljen da opravda „agresiju“ na Srbiju.

Vučić je, prilikom predstavljanja novih helikoptera za Vojsku Srbije na vojnom aerodromu Batajnica kod Beograda, rekao da je srećan što je zbog njega na Kosovu podneta krivična prijava zbog izjave o masakru u Račku.

„Srećan sam jer su sad otvorili temu o kojoj ću da govorim na svakom mestu i neka me prokazuju koliko hoće svakog dana. Hajde da vidimo zašto ste na takav način donosili zaključke i zašto ste morali da pronađete povod za težak zločin i tešku agresiju protiv Srbije kakva je bila NATO agresija“, poručio je Vučić.

Tom Gaši, advokat iz Prištine, je u ime porodica žrtava masakra u Račku podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela “podsticanje nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, razdruživanja ili netrpeljivosti” u skladu sa članom 147. kosovskog Krivičnog zakonika.

Krivična prijava advokata Gašija je usledila nakon izjave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića od 5. decembra koji je masakr u selu Račak nazvao fabrikovanim.

„Radilo se o fabrikovanom zločinu gde je sve falsifikovao svetski hohštapler i prevarant William Walker (bivši šef misije OEBS). To ću da ponavljam svakog dana pa da vidim ko će da nas osudi", rekao je Vučić u četvrtak komentarišući presudu prištinskog suda kojom je bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova iz redova Srpske liste Ivan Todosijević prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog izjave u kojoj je masakr u Račku nazvao „lažnim zločinom“.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG