Dostupni linkovi

Vučić o aferi 'Krušik': Državi važno da prodaje oružje


Naš je cilj da prodajemo oružje: Aleksandar Vučić
Naš je cilj da prodajemo oružje: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da u aferi "Krušik" postoji "jedina ozbiljna optužba" da je ugovarana niža cena prodaje oružja firmi u kojoj je zaposlen otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ali da su to "za jedan, dva ili tri odsto niže cene", kao i da je državi "svejedno" jer je "važno da prodaje oružje".

Vučić ja gostujući na televiziji O2 rekao da će biti teško preduzeću "Krušik" vratiti ugled posle svih neistina i besmislica koje su iznete.

"Naš je cilj da prodajemo oružje, naš je cilj da zarađujemo da bismo mogli da imamo 2.500 radnika u Valjevu u Krušiku", ocenio je Vučić.

Vučić je ocenio da Stefanović nije omogućio svom ocu korist u kupovini oružjem i objasnio da "treba preći pet takozvanih prethodnih dozvola, a onda Ministarstvo trgovine daje konačnu dozvolu" koju je, kako je istakao, "normalno da daje".

"Ono daje dozvolu da li može bezbedno zaj tovar da se prebaci od, recimo Valjeva do aerodroma Beograd. Nikakve vlasti tu Ministarstvo unutrašnjih poslova i Nebojša Stefanović nisu imali", istakao je Vučić.

Vučić je dodao da se "podigla velika dreka" što se uzbunjivač Aleksandar Obradović nalazi u kućnom pritvoru i ocenio je da se "naš narod uvek se vezuje za žrtvu, makar bila i navodna žrtva".

"Ljudi su zabrinuti i naše je da odgovorimo na racionalan način", istakao je predsednik.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, predsednik Srbije kazao je da "važno da budu u jednom danu" i da će videti kako će se to zakonski regulisati, da li će biti 26. aprila ili 3. maja 2020. godine.

Afera 'Krušik': Otvorena pitanja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:10:22 0:00

Afera 'Krušik' otvorena je kada je nekadašnji radnik te fabrike Aleksandar Obradović medijima dostavio dokumentaciju koja ukazuje na to da su pojedine privatne firme po povlašćenim cenama kupovale oružje iz 'Krušika'. Među tim firmama je i kompanija GIM koja se vezuje za ime Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je dva meseca posle otvaranja afere zatražilo od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Vojno-bezbedonosne agencije (VBA) da ispitaju poslovanje fabrike 'Krušik' sa privatnim trgovcima oružja.

Aleksandar Obradović, koji je po dostavljanju dokumentacije medijima uhapšen pod optužbom za odavanje poslovne tajne, pušten je iz kućnog pritvora 18. decembra.

XS
SM
MD
LG