Dostupni linkovi

Uhapšen osumnjičeni pripadnik Šarićeve grupe u Crnoj Gori


Policija u Crnoj Gori, ilustrativna fotografija
Policija u Crnoj Gori, ilustrativna fotografija

Po međunarodnoj poternici koju je raspisala Srbija, 18. aprila je u Beranama, na severoistoku Crne Gore, uhapšen D. S. (44), koji se tereti da je član organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, organizovao D. Š, saopštilo je Ministartvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako je ranije tokom dana preneo portal Krik, a saopštila crnogorska policija, Danilo Stojanović, policajac koji se sumnjiči da je sarađivao sa optuženim narko-bosom Darkom Šarićem, pobegao je juče sa graničnog prelaza Grnčar pošto je pokušao da pređe iz Crne Gore u Albaniju.

Stojanović je 17. aprila došao na granični prelaz Crne Gore i Albanije, i tom su prilikom crnogorski policajci pregledali njegova dokumenta.

"Policijski službenici su vozilo usmjerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je (Stojanović) izašao iz vozila i dao se u bekstvo", navodi se u saopštenju crnogorske policije, a prenosi Krik.

Stojanović je u Crnu Goru došao iz Srbije tri dana ranije – na dan kada su u Beogradu uhapšeni Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević i drugi osumnjičeni članovi ove kriminalne grupe.

"Napominjemo da tada, to jest u trenutku kontrole ovog lica, na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore danas 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna potjernica", istakla je crnogorska policija.

Kako piše Krik, Stojanović je osumnjičen kao deo Šarićeve grupe koja je, kako tvrdi tužilaštvo, podmetnula bombu Goranu Nikolaševiću i pokušala da za to okrivi Nebojšu Joksovića – ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina.

Stojanović je pripadnike ove kriminalne grupe predstavljao kao lica od izuzetnog značaja za bezbednost Republike Srbije, zbog čega im tužilac nije određivao pritvor, tvrdi tužilaštvo.

U Beogradu je 14. aprila uhapšen Darko Šarić, u prethodnim postupcima okrivljen za organizovani kriminal, a zajedno sa njim uhapšene su još četiri osobe.

U saopštenju MUP-a stoji da su "u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni članovi više organizovanih kriminalnih grupa, koja se sumnjiči da je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike".

Kako stoji u saopštenju MUP-a, osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

XS
SM
MD
LG