Dostupni linkovi

U Srbiji počeli da rade ugostiteljski objekti u zatvorenom


Kafići i restorani u zatvorenom mogu da rade sa 50 odsto kapaciteta i uz poštovanje mera poput razdaljine između gostiju
Kafići i restorani u zatvorenom mogu da rade sa 50 odsto kapaciteta i uz poštovanje mera poput razdaljine između gostiju

U Srbiji su 7. maja počeli da rade i zatvoreni prostori ugostiteljskih objekata.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je dan ranije posle sednice Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv pandemije da je kafićima i restoranima dozvoljeno da rade i u zatvorenom prostoru do 22 časa sa 50 odsto kapaciteta i uz poštovanje mera poput razdaljine između gostiju od 1,5 do dva metra.

"Posle 18 sati neće biti muzike, svejedno da li je uživo ili ne, pošto kada nje ima, ljudi moraju glasnije da govore, što je jedan od faktora rizika", rekao je član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Krizni štab je doneo ovakvu odluku jer, kako je naveo, brojke zaraženih od COVID-a 19 padaju.

U Srbiji je 6. maja zvanično evidentirano 1.366 novih slučajeva zaraze, a od prethodnog dana u 15 sati od posledica COVID-a 19 preminula je još 21 osoba.

Bašte kafića i restorana otvorene su 5. aprila, a tada je do 22 sata produžen i rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica i teretana produžen. Tržni centri otvoreni su nedelju dana kasnije, 12. aprila.

Upitan kada se može očekivati otvaranje noćnih klubova i održavanje svadbi, Tiodorović je rekao da je neophodno da broj novoinficiranih na dnevnom nivou padne ispod 100 kako bi se razmišljalo o vraćanju normalnom životu.

Beograd: Po vakcinu u tržni centar
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

Na snazi i dalje ostaje zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, rekao je Tiodorović.

On je naveo i će svi srpski državljani koji rade u inostranstvu, a u tim zemljama su potpuno vakcinisani, moći da uđu u Srbiji bez ograničenja.

U Srbiji je do sada dato 3,7 miliona doza vakcina protiv korona virusa. Vakcinacija se obavlja na 222 punkta, a tokom poslednja dva dana otvorena su i dva nova – jedan u tržnom centru u Novom Sadu, a drugi u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je na novom vakcinalnom punktu u tržnom centru "Ušće" 6. maja dato 965 vakcina.

Zamenik gradonačelnika je saopštio da se vakcinacija na punktu u "Ušću" nastavlja i 7. maja, od 12 do 20 časova, a da je za prvih pedeset vakcinisanih obezbeđen vaučer za kupovinu u vrednosti od oko 42 evra.

"Svaki dan ćemo obezbeđivati neku vrstu poklona za ljude koji se vakcinišu", rekao je Vesić za televiziju Pink.

Na trećem spratu tržnog centra "Ušće" 6. maja je počela vakcinacija protiv COVID-19.

Za prvih 100 vakcinisanih bilo je obezbeđeno 100 šoping vaučera u vrednosti od oko 26 evra za kupovinu u tom tržnom centru.

XS
SM
MD
LG