Dostupni linkovi

U Srbiji od 5. aprila ponovo rade bašte kafića i restorana


Beograd
Beograd

Krizni štab Srbije za suzbijanje COVID-19 odlučio je na sednici 2. aprila da se od ponedeljka, 5. aprila, dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera.

Ova mera će stupiti na snagu ukoliko za vikend ne dođe do porasta broja obolelih, rekao je sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković.

Rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

"Predlog Kriznog štaba je da se, ukoliko nam brojke za vikend budu dobre, od ponedeljka omogući rad ugostiteljskim objektima koji imaju mogućnost rada na otvorenom, dakle koji imaju bašte", istakao je Gojković.

Konačna odluka će biti saopštena u nedelju, 4. aprila, nakon preseka stanja tokom vikenda.

Rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je do 22 časa.

Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede, 7. aprila. Otvaranje tržnih centara proći će još jednu proveru i analizu situacije i broja zaraženih COVID-om 19.

Beograđani različito o oštrijim merama u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Relaksaciju mera koja počinje od ponedeljka, 5. aprila, predložila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Njenom predlogu nije se usprotivio medicinski deo Kriznog štaba.

Prema podacima od 2. aprila, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 4.826 novoobolelih od korona virusa i 39 preminulih.

Od 22. marta zatvoreni su kafići, restorani, noćni klubovi, barovi i tržni centri, dok svi objekti koji su otvoreni moraju obezbediti određenu kvadraturu prostora po osobi.

XS
SM
MD
LG