Dostupni linkovi

Hapšenja narkodilera širom Srbije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na konfernciji za novinare u Beogradu je u akciji usmerenoj protiv trgovine drogom "Morava", koja je počela jutros u šest časova, učestvovalo oko 2.000 policajaca iz svih delova MUP-a.

Dačić je rekao da je u okviru ove akcije više od 600 objekata i da se pretresi i dalje nastavljaju, da je privedeno oko 500 lica širom Srbije, a da je za oko 100 privedenih određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati. Prema rečima ministra uhapšeno je više osoba za kojima se ranije tragalo po centralnim poternicama.

Ministar policije saopštio je i da je u akciji "Morava" zaplenjeno nekoliko desetina kilograma raznih vrsta narkotika, veća količina oružja i municije, ukradenih automobila i da je na jednom mestu u Beogradu pronađeno milion i 52 hiljade falsikifikovanih američkih dolara osoba.

Dačić je novinarima rekao da je akcija dogovorena pre dve nedelje i da je sprovedena u saradnji sa Tužilaštvom i pravosuđem naglasivši da "tokom nje nije procurela nijedna informacija" i da zbog toga niko nije izbegao hapšenje.

Ministar policije je rekao da je hapšenja bilo u većini gradova i mesta u Srbiji i da je najviše uhapšenih iz Beograda, dodavši da će više podataka o gradovima u kojima su vršena hapšenja i informacije o uhapšenima biti dostupne u toku dana.



Beta saznaje da je hapšenja dilera droge bilo na području Policijske uprave Vranje, Novom Pazaru, Novom Sadu, Nišu, Valjevu i Kragujevcu, a takođe i da su "lišeni slobode svi oni za koje je bilo podataka da su umešani u trgovinu narkoticima" i da su bili hapšeni i "ozbiljni, krupniji dileri".

Kako je naveo Dačić, akcija bi trebalo da saseče puteve dilerske mreže ka omladini i napomenuo da su uhapšeni uglavnom osumnjičeni za prodaju narkotika u osnovnim i srednjim školama.

Dačić je ocenio da je policijska akcija "Morava" izazvala "šok kod dilerske mreže" i najavio da će policija nastaviti sa sličnim akcijama, jer želi da pokaže odlučnost države odlučna da se bori protiv svih vrsta kriminala.

"Tek će se narednih dana pokazati koji su rezultati ove akcije, ali smo dokazali da smo spremni da uradimo sve da se suprotstavimo dilerima droge... Nećemo im dati mira dok ne prestanu da se bave tim poslom", rekao je Dačić.
XS
SM
MD
LG