Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Raspisana poternica za dvojicom osumnjičenih za ubistvo Tatona


Građani Srbije nakon ubistva Brisa Tatona protestovali su, tražeći da vlasti spreče učestalo nasilje na ulicama
Okružni sud u Beogradu naredio je raspisivanje poternice za dvojicom osumnjičenih za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona.

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je već istragu protiv dvojice osumnjičenih za ubistvo Tatona i donio rešenje za određivanje pritvora, zbog težine krivičnog dela, javili su beogradski mediji.

Đorđe Prelić, jedan od osumnjičenih navijača za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, pobegao je u Holandiju i krije se u toj zemlji, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić za dnevnik Pres.

"Prema svim dosadašnjim operativnim podacima, Prelić se krije u Holandiji. On od ranije ima dosije u policiji, a bio je i osuđivan. Jedan je od poznatijih narko-dilera u Beogradu. Mi ujedno pokušavamo da utvrdimo na koji način je pobegao iz Srbije, ko su mu bili pomagači, pošto to nije mogao da uradi sam", rekao je je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije rekao je za beogradski dnevnik "Pres" da, osim za Prelićem, policija intenzivno traga i za drugim osumnjičenim Dejanom Puzigaćom, koji je u bekstvu i koji je, takođe, bio osuđivan.

Ova dvojica osumnjičenih Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća u četvrtak se nisu pojavili u Okružnom sudu u Beogradu gde je, saslušanjem optuženih, nastavljena istraga o ubistvu Brisa Tatona.

Oni se, kao i preostala desetorica okrivljenih koji su u pritvoru, terete za teško ubistvo, a jedan od optuženih se brani sa slobode.

Portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je da je sudija naložio da mu se dostave obdukcioni nalaz, medicinska dokumentacija i video snimci napada.

,Kada svi optuženi budu saslušani, počeće ispitivanje svedoka. Očekuje se takođe da u sud stigne nalaz sa obdukcije, a kasnije i rezultati toksikološke analize. Sudija je tražio i celokupnu medicinsku dokumentaciju Tatona iz Kliničkog centra, a zatražen je i video zapis događaja, koji poseduje MUP.

Inače, na početku istrage izjave su dali roditelji Brisa Tatona, koji tada nisu želeli da se obrate javnosti, ali su mediji objavljivali, pozivajući se na nezvanične izvore, da su Alen i Suzan Taton govorili o tome da je njihov sin Bris u Beograd došao samo turistički, a da je na utakmicu planirao da ide kada je, po dolasku, saznao da se održava.

Policija je, podsećamo, uhapsila 11 osoba osumnjičenih za ovaj napad, od kojih jedan ima 27, a ostali između 18 i 22 godine.

Bris Taton preminuo je 29. septembra od posledica batina koje je dobio 12 dana ranije od fudbalskih huligana u kafiću na Obilićevom vencu.
XS
SM
MD
LG