Dostupni linkovi

Nastavak istrage o ubistvu Brisa Tatona


Sveće u znak sećanja na Brisa Tatona u Beogradu
Sveće u znak sećanja na Brisa Tatona u Beogradu
Danas je u Okružnom sudu u Beogradu nastavljena istraga o teškom ubistvu Brisa Tatona i to saslušanjem optuženih.

Dvojica od 13 osumnjičenih za umešanost u ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona nisu se pojavili pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu i za njima bi mogla da bude raspisana poternica. Oni se, kao i preostala desetorica okrivljenih koji su u pritvoru, terete za teško ubistvo, a jedan od optuženih se brani sa slobode.

Portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je da je sudija naložio da mu se dostave obdukcioni nalaz, medicinska dokumentacija i video snimci napada.

Ramićeva kaže da je njima po zakonu poslat poziv, a da je po poštanskoj povratnici taj poziv i uručen. „Poziv je očigledno primio neko od članova porodice. Oni se, međutim nisu odazvali, nisu se danas pojavili na zakazanom saslušanju. S obzirom da se radi o licima osumnjičenim za teško krivično delo ubistvo koji su obuhvaćeni zahtevom za sprovođenje istrage, posle ovoga istražni sudija doneće odluku u pogledu predloga da se prema tim licima pokrene istraga i odredi pritvor“, objasnila je Ivana Ramić.

,Kada svi optuženi budu saslušani, počeće ispitivanje svedoka. Očekuje se takođe da u sud stigne nalaz sa obdukcije, a kasnije i rezultati toksikološke analize. Sudija je tražio i celokupnu medicinsku dokumentaciju Tatona iz Kliničkog centra, a zatražen je i video zapis događaja, koji poseduje MUP.

Inače, na početku istrage izjave su dali roditelji Brisa Tatona, koji tada nisu želeli da se obrate javnosti, ali su mediji objavljivali, pozivajući se na nezvanične izvore, da su Alen i Suzan Taton govorili o tome da je njihov sin Bris u Beograd došao samo turistički, a da je na utakmicu planirao da ide kada je, po dolasku, saznao da se održava.

Policija je, podsećamo, uhapsila 11 osoba osumnjičenih za ovaj napad, od kojih jedan ima 27, a ostali između 18 i 22 godine.

Bris Taton preminuo je 29. septembra od posledica batina koje je dobio 12 dana ranije od fudbalskih huligana u kafiću na Obilićevom vencu.
XS
SM
MD
LG