Dostupni linkovi

Tuča navijača u Beogradu: Francuz teško povređen


Stanje povređenog dvadesetosmogodišnjeg francuskog državljanina koji je u jučerašnjoj tuči navijača na Obilićevom vencu zadobio teške povrede glave i grudnog koša i dalje je teško i on se nalazi na Odeljenju intezivne nege, rekao je jutros potparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Šef hirurške ekipe Urgentnog centra Mirko Kerkez rekao je da je pacijent koji je rođen 1981. godine teško povrijeđen i da je dovezen svjestan i dezorijentisan, uznemiren, te da je reanimiran i upućen na dijagnostiku.

Drugi francuski državljanin i konobar koji je radio u kafiću u kome je došlo do sukoba, lakše su povređeni.

"Drugi pacijent je rođen 1975. godine, takođe francuski državljanin, lakše je povređen. Ima povrede glave, jednu lacero kontuznu ranu, koja je hirurški zbrinuta. On je stabilan, ali je takođe upućen na dijagnostiku i skener", objasnio je Kerkez.

Očevici napada rekli su da se incident dogodio oko 18.00 časova u bašti kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu u centru "Beograda", posle verbalnog sukoba francuskih i navijača "Partizana", uoči sinoćnjeg fudbalskog meča između francuskog "Tuluza" i beogradskog "Partizana" u okviru Lige Evrope.

Svi povrijeđeni zbrinuti su u Urgentnom centru gde ih je posjetio konzul Francuske u Beogradu Fabris Furmi.
XS
SM
MD
LG