Dostupni linkovi

Hrkalović i Stefanović dali izjavu unutrašnjoj kontroli policije Srbije


Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i ministar odbrane Nebojša Stefanović
Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović i ministar odbrane Nebojša Stefanović

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, dali su 24. juna izjave u Sektoru unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Hrkalović se u Sektoru unutrašnje kontrole zadržala šest sati i po izlasku nije dala izjavu za medije.

Stefanović je novinarima rekao da "je odgovorio na sva pitanja policije".

"Milsim da sam mogao bar donekle da pomognem pripadnicima policije svojim saznanjima. Ja verujem da smo dodatno neke detalje rasvetlili. Naravno to je dalje u rukama Tužilaštva", rekao je Stefanović.

Hrkalović i Stefanović su se prethodnih dana međusobno optuživali za saradnju sa organizovanim kriminalom. Dijanu Hrkalović Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za trgovinu uticajem u dva slučaja.

Oni su pozvani u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) " kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova, radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti".

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva je pojašnjeno da se nalog unutrašnjoj kontroli policije prvenstveno odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Hrkalović je u intervjuu 18. juna portalu Objektiv Milenkovića zajedno sa bivšim ministrom policije Nebojom Stefanovićem, označila kao glavnog zaverenika za "nameštanje afere Jovanjica".

Inspektor Milenković vodio je istragu u slučaju "Jovanjica" kada je u novembru 2019. godine zaplenjeno skoro četiri tone marihuane. Tom prilikom uhapšen je vlasnik poljoprivrednog dobra Predrag Koluvija, a u toku je suđenje.

Osim toga, Hrkalović je optužila Stefanovića i za prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i saradnju sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka kojoj je u toku suđenje za najteža krivična dela.

Stefanović je 21. juna odgovorio na optužbe bivše saradnice da nije kriminalac i da nije izvršio neko krivično delo.

U međuvremenu je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo da tvrdnje Hrkalović nemaju nikakvu dokaznu snagu, te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim.

XS
SM
MD
LG