Dostupni linkovi

Odbačena krivična prijava Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića


Branislav Lečić (fotoarhiv)
Branislav Lečić (fotoarhiv)

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je slučaj u kojem je glumica Danijela Štajnfeld optužila kolegu i opozicionog političara Branislava Lečića za silovanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u saopštenju 13. jula navelo da “ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

"Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave", navodi Tužilaštvo u sapštenju.

Kako stoji u saopštenju, u toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Štajnfeld i sa Lečićem. Takođe, kako se dodaje, kao dokazni materijal pribavili su i kopiju dokumentarnog filma "Zaceli me", koji je snimila glumica i CD sa originalnim glasom Lečića.

Kako se dodaje, obavljeni su i razgovori sa licima koja su mogla imati posredne informacije o navodnom silovanju.

Kako se dodaje, glumica može podneti prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Punomoćnik Danijele Štajnfeld, advokat Božo Prelević, rekao je da će sigurno uložiti prigovor na odluku Tužilaštva o odbacivanju krivične prijave protiv Lečića, prenosi Radio-televizija Srbije.

Advokatski tim Branislava Lečića u saopštenju koje su dostavili televiziji N1, navode da "odbačaj krivične prijave doživljavaju kao čekanu pravdu". Oni su u saopštenju dodali da "postoje i drugi dokazi koji nepobitno ukazuju na činjenicu da Branisav Lečić sa navodima gđe Štajnfild nema ništa, i ti dokazi još uvek nisu prezentovani javnosti, ali jesu državnim organima".

Šta je prethodilo?

Glumica Danijela Štajnfeld rekla je 22. marta u izjavi Višem javnom tužilaštvu da ju je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić navodno silovao 2012. godine.

Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom traumatičnom iskustvu, o kojem je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.

Povodom optužbi za navodno silovanje, oglasio se glumac Branislav Lečić, koji je optužbe nazvao "najgnusnijom laži" koja ga diskredituje.

XS
SM
MD
LG